Advies nodig?

GEZONDHEID
Je hebt maar 1 lichaam en daar mag je zuinig op zijn. Daarom is je gezondheid belangrijk om bij stil te staan. Niet alles is voor iedereen even duidelijk. Want waar kun je nu terecht met vragen? Hieronder een overzicht met organisaties bij wie je je vragen kunt stellen:

- Opvoeden, familie en gezin: Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Centrum Jeugd en Gezin
- Verslaving: Waypoint Urk en Tactus Verslavingszorg
- Gewicht: GGD Flevoland

Staat jouw onderwerp hier niet tussen? Mail dan naar durf@urk.nl. Wij kijken of we je naar de juiste organisatie kunnen leiden!

SCHOOL EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
Een leven lang leren. Eigenlijk leren we iedere dag, maar een opleiding doen is een grote stap in de persoonlijke ontwikkeling. Na een opleiding krijg je een diploma, die goed van pas kan komen in de volgende stap van je carrière!

Soms is de motivatie even weg en zien we de meerwaarde niet meer in van leren. De reden kan bij iedereen anders zijn. Heb jij hier last van en wil je hieraan werken? Ga dan een gesprek aan met je mentor. Of vraag een medestudent naar zijn ervaringen. Kom je er niet uit? Mail dan naar durf@urk.nl. Wij kijken of we je naar de juiste persoon kunnen leiden!

Zorggroep_ONL_nieuw_fc

Het aanbod van Zorggroep Oude en Nieuwe Land is breed en gevarieerd. Hun aandacht gaat onder andere uit naar jeugd- en maatschappelijke ondersteuning. Ze staan klaar voor mensen die een zorgvraag hebben, voor een korte of langere periode in hun leven. Ze ondersteunen jonge en oudere mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan. Waarbij de mensen zoveel mogelijk de eigen regie blijven voeren. Ben je een ouder of een jongere die behoefte heeft aan begeleiding of een luisterend oor? Heb je praktische problemen, of problemen van psychische aard? Vragen of advies nodig over opvoeding, groei, ontwikkeling of een thuissituatie? Ga dan naar hun website en neem contact op met Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een inlooppunt en een ontmoetingsplek. Een plek waar alle (toekomstige) ouders, kinderen, jongeren en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG geeft daar gratis advies over. Op hun website kun je informatie vinden over diverse opvoedthema’s voor kinderen van 0 tot 23 jaar en over zwanger zijn; boekentips, adressen, links, nieuwtjes en veelgestelde vragen van andere ouders. Vanuit het CJG worden cursussen en themabijeenkomsten georganiseerd gericht op zwangerschap en opvoeden en opgroeien. Of als het nodig is, helpt het CJG bij het zoeken naar mensen of instanties die jou of je kind(eren) verder kunnen helpen. Meer weten? Ga dan naar hun website.

CJGU_compact_grw
Waypoint-Urk_zww_2019

Waypoint Urk. Informatie volgt.

Tactus Verslavingszorg. Informatie volgt.

Tactus
GGD FLEV_zw

GGD Flevoland. Informatie volgt.