Advies nodig?

SCHOOL EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
Een leven lang leren. Eigenlijk leren we iedere dag, maar een opleiding doen is een grote stap in de persoonlijke ontwikkeling. Na een opleiding krijg je een diploma, die goed van pas kan komen in de volgende stap van je carrière!

Soms is de motivatie even weg en zien we de meerwaarde niet meer in van leren. De reden kan bij iedereen anders zijn. Heb jij hier last van en wil je hieraan werken? Ga dan een gesprek aan met je mentor. Of vraag een medestudent naar zijn ervaringen. Kom je er niet uit? Mail dan naar durf@urk.nl. Wij kijken of we je naar de juiste persoon kunnen leiden!

GEZONDHEID
Je hebt maar 1 lichaam en daar mag je zuinig op zijn. Daarom is je gezondheid belangrijk om bij stil te staan. Niet alles is voor iedereen even duidelijk. Want waar kun je nu terecht met vragen? Hieronder staat een overzicht met organisaties bij wie je je vragen kunt stellen. Staat jouw onderwerp hier niet tussen? Mail dan naar durf@urk.nl. Wij kijken of we je naar de juiste organisatie kunnen leiden!

Zorggroep_ONL_nieuw_fc

Het aanbod van Zorggroep Oude en Nieuwe Land is breed en gevarieerd. Hun aandacht gaat onder andere uit naar jeugd- en maatschappelijke ondersteuning. Ze staan klaar voor mensen die een zorgvraag hebben, voor een korte of langere periode in hun leven. Ze ondersteunen jonge en oudere mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan. Waarbij de mensen zoveel mogelijk de eigen regie blijven voeren. Ben je een ouder of een jongere die behoefte heeft aan begeleiding of een luisterend oor? Heb je praktische problemen, of problemen van psychische aard? Vragen of advies nodig over opvoeding, groei, ontwikkeling of een thuissituatie? Ga dan naar hun website en neem contact op met Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

CJGU_compact_grw

Een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een inlooppunt en een ontmoetingsplek. Een plek waar alle (toekomstige) ouders, kinderen, jongeren en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Het CJG geeft daar gratis advies over. Op hun website kun je informatie vinden over diverse opvoedthema’s voor kinderen van 0 tot 23 jaar en over zwanger zijn; boekentips, adressen, links, nieuwtjes en veelgestelde vragen van andere ouders. Vanuit het CJG worden cursussen en themabijeenkomsten georganiseerd gericht op zwangerschap en opvoeden en opgroeien. Of als het nodig is, helpt het CJG bij het zoeken naar mensen of instanties die jou of je kind(eren) verder kunnen helpen. Meer weten? Ga dan naar hun website.

Waypoint-Urk_zww_2019

Waypoint Urk wil het ontstaan, de instandhouding en het terugkeren van verslaving voorkomen. Ze zetten sterk in op voorlichting en preventie, omdat voorkomen beter is dan genezen. Dit doen ze door middel van weerbaarheidslessen op basis en middelbare scholen. Familieleden en direct betrokkenen van iemand met een verslaving kunnen  ook begeleiding van Waypoint Urk krijgen. Een mooi voorbeeld van deze begeleiding zijn de workshops grenzen stellen en loslaten. Daarnaast is bewustwording van de gemeenschap nodig om verslavingsproblematiek het hoofd te kunnen bieden. Dit doen ze bijvoorbeeld door middel van ouderavonden. Zie jij signalen van een verslaving bij een dierbare? Of zoek je zelf hulp voor je verslaving? Of heb je hier vragen over? Samen met jou gaan ze op zoek naar wat jou kan helpen! Bijvoorbeeld een time out in Zweden of Israël of een ambulant traject. Of in sommige gevallen een opname in een kliniek. Meer informatie of wil je contact? Bekijk de website https://benjijvrij.nl/urk.

Tactus

Tactus biedt in Flevoland hulp aan jongeren en jongvolwassenen tot en met 23 jaar, van preventie tot behandeling. Er wordt ondersteuning geboden bij elke vorm van verslaving: denk hier bijvoorbeeld aan gebruik van middelen zoals drugs en alcohol, en ook aan gokken of overmatig beeldschermgebruik. Behandeling in combinatie met andere problematiek is ook mogelijk. Voor iedereen zoekt Tactus naar de best passende zorg of begeleiding. Ze zijn er om jou en je omgeving te ondersteunen en te helpen. Omdat het samen wel lukt! Tactus heeft een breed palet aan behandelmogelijkheden en biedt daarnaast ook een preventief traject genaamd ‘Moti4’. Deze laagdrempelige ondersteuning bestaat uit 4 gesprekken in een omgeving die voor jou prettig is. Samen met een preventiewerker ga je, je eigen gebruik onderzoeken en vervolgens maak je een bewuste keuze: doorgaan, minderen of stoppen. Ben je op zoek naar meer informatie of heb je vragen over gebruik en verslavingen? Ga dan naar www.tactus.nl en neem gerust contact op.

GGD FLEV_zw

GGD Flevoland richt zich op een aantal gebieden, zoals Gezond opgroeien en Gezonde leefomgeving. Dit doen ze samen met gemeenten, samenwerkingspartners en de inwoners. Door deze samenwerking kunnen ze de helper zijn die nodig is! Zo geven ze bijvoorbeeld lichte opvoedondersteuning, informatie en advies aan jeugdigen en ouders, ondersteuning op scholen of (vroeg)signalering bij overmatig middelengebruik. Maar ze geven bijvoorbeeld ook advies over een gezonde leefomgeving of ondersteuning voor Gezonde scholen. Je kunt met heel veel vragen over gezondheid, zorg, schoolverzuim bij de GGD terecht. Neem eens een kijkje op hun website of neem contact op via de website!

Caritas Urk_ZW 2016

Caritas Urk is een stichting voor jeugd- en jongerenwerk, samenleving en informele zorg. Zij organiseren onder andere educatieve-, sociaal culturele- en sportactiviteiten voor diverse doelgroepen. Ook organiseren en coördineren zij de inzet van vrijwilligers en het vrijwilligerswerk in het algemeen! Jongeren die het moeilijk hebben of dreigen te ontsporen kunnen ook bij Caritas Urk terecht. De welzijnswerkers hebben laagdrempelig contact met jongeren. Zij kunnen  bijvoorbeeld helpen zoeken naar de juiste organisatie voor een hulpvraag. Caritas Urk betekent ook veel voor senioren. Kortom, ze bieden op veel gebieden ondersteuning. Bekijk de website www.caritasurk.nl voor het complete overzicht en neem contact op als je meer wilt weten!

Huisartsenpraktijk Het Dok

Huisartsenpraktijk Het DOK is een breed-georiënteerde, innovatieve en toekomstgerichte groepspraktijk. Hoewel ze werken in groepsverband ben je als patiënt ingeschreven bij een vaste huisarts. In het team worden de huisartsen ondersteund door assistentes, Praktijkondersteuners (POH) somatiek, POH-GGZ en POH-GGZ jeugd, praktijkverpleegkundige, verpleegkundig specialist en physician assistant. Samen streven ze naar kwalitatief hoogwaardige eerstelijnszorg. In de praktijk kun je ook terecht voor bloedafname, echografie, keuringen, reisvaccinaties en begeleiding bij het stoppen met roken! In samenwerking met het Antonius ziekenhuis zijn er ook een aantal spreekuren van specialisten in Het DOK.  Vragen? Neem contact op via de website https://www.hetdokurk.nl/ of bel met 0527-247024!

Politie

De politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland. Voor iedereen. Dus ook voor jou! Misschien heb jij wel een vraag voor de politie of zit je ergens mee? Kijk dan eens op vraaghetdepolitie.nl voor veelbesproken thema’s of stel je vraag tijdens een live chat. Je kan ook rechtstreeks met veel (wijk)agenten contact opnemen via social media. Kijk voor de gegevens op politie.nl. Wil je iets over een ernstig misdrijf vertellen zonder dat jouw naam bekend wordt? Bel dan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of doe online melding bij M.

Leger des Heils

Ut Leeger op Urk is een buurtkamer voor en door Urkers. Een ontmoetingsplek waar iedereen, jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of leuke activiteiten. Iedere bezoeker is deelnemer. De een wat actiever dan de ander. De activiteiten die door Ut Leeger worden georganiseerd worden bepaald door de wensen en behoeften van de bezoekers die er komen. Ze hebben een gevarieerd activiteitenprogramma waar je aan mee kan doen, maar waar vooral jouw inzet en ideeën van harte welkom zijn. De ontmoetingsplek is meerdere dagen per week geopend. Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor allerlei verschillende groepen. Activiteiten zoals samen eten, koken, sporten, schilderen, spellen doen, etc. worden door de bezoekers zelf georganiseerd. Deze hebben een belangrijke verbindende functie. Het belangrijkste is dat ze zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden. Het doel van Leger des Heils is hulp verlenen en mensen vertellen van Gods liefde. Ze willen meebewegen met mensen en graag kijken met de ogen van Jezus. Dat wil zeggen dat ze een bewogen hart hebben. Iedereen heeft recht op een eerlijke kans. Het Leger des Heils wil mensen die kans geven. Ze komen op voor mensen die geen helper hebben. Als je hun hulp nodig hebt, zijn ze er voor je. Wie je ook bent. Problemen worden vroegtijdig gesignaleerd en wanneer nodig worden mensen doorverwezen naar professionele hulpverlening. Meer weten? Ga dan naar de website https://www.legerdesheils.nl/korpsurk en neem contact op!