Berechja_scholenopdracht

Als ik de baas van Urk was, dan…

Urker scholieren presenteren hun plannen aan wethouder Freek Brouwer   

  Scholieren van de Pieter Zandt scholengemeenschap en het Berechja college kropen in december voor even in de rol van de ‘baas van Urk’. Ze mochten namelijk hun plannen voor Urk presenteren aan wethouder Freek Brouwer. De scholieren deden mee aan een scholenopdracht die Gemeente Urk in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Gemeenten organiseerde. In totaal deden vier klassen mee en werden tien presentaties gegeven. 

  De scholieren kwamen met een uitgebreide reeks aan creatieve ideeën. Zo ging het over het indelen van het industrieterrein naar sector. Maar ook over meer woningen voor starters. Van een heel andere aard was het idee om meer aandacht te hebben voor ‘respect krijgen door respect te geven’. Scholieren balen bovendien van het slechte imago van Urk. Verder gaven de scholieren aan het haventerrein beter te willen benutten voor evenementen en Urk schoner en veiliger te willen maken. Ook moeten er seniorenwoningen komen mét koffiehuis. En een jongerencafé voor 13 tot 16-jarigen.  

 Ook op gebied van sport werden tal van ideeën bedacht. Tot slot willen de scholieren meer aandacht voor minder validen, door een speciale speeltuin voor deze doelgroep.  

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)