Biddag magazine: “anen samen, ogen dicht”

Vanuit het preventie akkoord hebben we gesproken met het Kerkelijk Platform Jeugd. Uit dat gesprek kwam onder andere naar voren dat het belangrijk is om te praten met God, maar ook met de mensen om je heen het gesprek te houden. 

Stukje uit het Biddag magazine
De communicatie in het gezin is essentieel om kinderen tot bloei te laten komen. Niet praten of beperkt communiceren, sluit ons af van elkaar af. En daarom; ogen open voor de mensen die zo dichtbij ons staan. Een luisterhouding aannemen die misschien wat onwennig voelt, maar voor de ander zo prettig veel ruimte geeft. Even dat oordeel uitstellen. Beseffen dat de ander een gezichtsveld heeft die de jouwe kan verrijken. Dat die ander ook iets laat doorschemeren van zijn of haar lijn naar boven.   
We doen op Urk vaak onze ogen dicht. Niet alleen voor het gebed, maar ook weleens voor het perspectief van de ander die zo dicht naast ons staat. Laten we onze ogen dit jaar wat vaker opendoen. 

Meer weten? Mail naar durf@urk.nl.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)