Hackshield

Cybercriminaliteit en Gezondheid

Op een leuke manier leren over online criminaliteit: Hackshield
Internet en sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Al op jonge leeftijd brengen kinderen veel tijd online door. Hartstikke leuk natuurlijk, maar er zijn ook gevaren op het internet. Steeds meer mensen worden het slachtoffer van online criminaliteit. In september stelt gemeente Urk het programma Hackshield beschikbaar. Hackshield is een spannend spel over de gevaren op internet voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Burgemeester Cees van den Bos roept alle kinderen op om mee te doen aan het spel. Hackshield leert kinderen (online) skills waarmee ze zich kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit. Tijdens het spel veranderen de kinderen in echte cyber agenten. Ze leren wat ze kunnen doen om te zorgen dat ze niet alleen zelf, maar ook hun vader, moeder, opa en oma online veilig zijn. Een aantal scholen hebben ervoor gekozen om het programma op school aan te bieden. Maar het spel kan ook thuis gespeeld worden, dus ieder kind van 8 tot 12 jaar kan meedoen. In september komt er meer informatie beschikbaar en start het programma met een kick off. Houd hiervoor de krant en de sociale media kanalen van Durf! (@urkdurft)in de gaten.

Gezondheid is en blijft een belangrijk onderwerp
Het voorjaar van 2022 staat in het teken van gezondheid. Samen met scholen denken we over dit thema na. Het gaat om gezond gedrag en het maken van gezonde keuzes. Niet alleen voor een gezond gewicht en voldoende beweging, maar ook voor een gezonde geest. Het idee is om in ieder geval een maand de aandacht te richten op kinderen, hun ouders en grootouders. Kinderen leren gezond gedrag en gezonde keuzes van anderen. De (groot)ouders spelen dan een grote rol. Het is nog ver weg en de uitwerking is nog niet klaar. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)