ons-sporthuis-durfkleur

Durf! – Zegt Ons Sporthuis

‘Sport, goed voor lichaam en geest’

,,We willen een huis geven aan sporters met een gezonde levensstijl”, aldus Evert Bos van Stichting Ons Sporthuis. Mooi gelegen aan de rand van het Urkerbos biedt de accommodatie wekelijks plek aan zo’n 450 sporters.

Een 160 vierkante meter grote sportzaal met grote budomat, die uitermate geschikt is voor martial arts als hapkido en krav maga. Daarnaast zijn er een krachthonk, kleedkamers, vergaderruimte en lounge. Het muurtje buiten is de ideale rek- en strekplek voor de deelnemers aan de windmolenloop. ,,Competitie is hier in het gebouw ondergeschikt en het doel is vooral om het beste uit je leven te halen, in plaats van het beste uit je sport. Bewegen is gezond en iedereen kan het op zijn eigen niveau beoefenen, zodat het een leven lang onderdeel van je levensstijl is”, aldus Evert Bos. ,,Het fysieke element draagt ook bij aan gezonder leven, bewustere keuzes maken als het gaat om voeding omdat dit ook resulteert in meer plezier in de sport. Mierzoete AA’tjes, snoep en zakjes chips vind je dan ook niet in de kantine van Ons Sporthuis, die geen winstoogmerk heeft. Roken en drinken van alcohol zijn in en rondom het gebouw verboden.”

Daarnaast is er ook het psychische voordeel van sport. ,,Het sluit geen mensen uit en is een middel tot het opbouwen van zelfvertrouwen, weerbaarheid, eigenwaarde en verbetert de sociale omgang”, aldus Evert Bos, die zelf in het dagelijks leven trainingen geeft in sociale vaardigheden. ,,Groepsgerichte trainingen aan basisscholen waar lastig gedrag ervaren wordt. Kinderen worden mondiger en begrippen als respect en tolerantie zijn niet meer vanzelfsprekend. Ik leer de mensen voor de klas hoe ze hiermee om moeten gaan. De kinderen leer ik hoe ze ruimte kunnen bieden aan bepaald gedrag, maar ook weerbaarheid en grenzen om het functioneren van de groep mogelijk te maken. Ons Sporthuis is een uitermate geschikte locatie voor deze trainingen.”

Ons Sporthuis organiseert jaarlijks voor sporters en bedrijfsleven een aantal bijeenkomsten om kennis en ervaringen te delen. ,,Er ontstaat zo een soort gemeenschappelijk moraal die hoort bij een gezonde levensstijl, maar ook leidt tot maatschappelijke betrokkenheid. Sport is dus een krachtig middel.”

Durf ook te kiezen voor een gezonde levensstijl en kijk op onssporthuis.nl voor informatie over gebruikers van Ons Sporthuis.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)