37be3830-ebed-46d2-aebe-42d58cabec16

Een podium voor – Ut Kunstige Vissers Ussien

Wij spraken met Janneke van Slooten, onze kersverse nieuwe partner van DURF!. Sinds november 2020 is zij, samen met haar man Roel, eigenaar van Ut Kunstige Vissers Ussien. Dit is een beleefhuis waar je kunt ervaren hoe het leven op Urk was tussen 1940 en 1950. Oude netten hangen op zolder te drogen, koffie staat te pruttelen op het petroleumstelletje en de bedstee en een stukje van de schuilkelder zijn nog zichtbaar.

Maar er gebeurt meer in Ut Kunstige Vissers Ussien. Janneke is een kunstenares met een passie voor tekenen en schilderen. Eindelijk heeft ze een plek gevonden om haar kunsten te tonen en ruimte om haar kennis te delen. Ze geeft workshops op het gebied van schilderen, tekenen en handlettering (een duur woord voor mooie letters maken) en heel veel andere creatieve workshops.

We vragen Janneke waarom ze is begonnen met Ut Kunstige Vissers Ussien. Ze vertelt: ‘’Ik ben elke dag bezig met tekenen en schilderen. Ik heb zoveel in mijn hoofd zitten en wil dit graag delen met anderen. Daarom heb ik bedacht om workshops te geven. Het is super leuk om samen met anderen creatief bezig te zijn!.

De workshops sluiten goed aan op de doelstelling van DURF! Namelijk het bijdragen aan een gezonde en leuke vrijetijdsbesteding. Janneke vertelt: ‘Het leuke van schilderen en tekenen is, dat je de tijd en alles om je heen vergeet, je gaat er helemaal in op, dat is gewoon top! En het mooiste is dat je zelf al doende iets creëert, je maakt echt iets, je ontwikkelt iets en je ontwikkelt jezelf’’’.

Vanwege corona kunnen er vanaf halverwege december helaas geen workshops meer gegeven worden in ’t Ussien zelf. Maar Janneke zit niet stil en biedt nu wekelijks online allerlei workshops aan voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen. Alle benodigdheden voor de workshops worden door Janneke keurig verpakt. Zodat je gelijk vanaf jouw eigen keukentafel kan meedoen, of als dat beter uitkomt; op een later tijdstip.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook creatief bezig zijn? Of wil je om een andere reden in contact komen met Janneke? Bezoek dan eens haar Facebook-, Instagram pagina of YouTube kanaal. Je mag haar ook bellen via 06-22707284.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)