Drugstest

Gratis drugstesten blijven tot eind 2021 beschikbaar

Sinds maart 2021 biedt Waypoint Urk in samenwerking met DURF! gratis drugstesten aan. De actie wordt verlengd tot eind 2021. In dit artikel vertellen we waarom.

Positieve vervolgstappen door de gratis drugstest
Een tiental ouders zijn door de actie begeleid met een workshop of individueel gesprek. Ook zijn een aantal jongeren doorverwezen naar een begeleidingstraject. De testen brengen ook het gesprek op gang tussen jongeren en hun ouders.

Meer kennis van de drug 3MMC
Steeds meer verhalen in het nieuws over het gebruik van 3MMC. Landelijk, maar ook op Urk. Deze drug is al enige tijd in omloop onder de jongeren, maar heel bekend is het niet. Daarom is het juist belangrijk om erover te leren, want hoe gevaarlijk is de drug? De politie, Waypoint en Tactus zien steeds vaker het gebruik en de problemen die daardoor komen. Daarom zet Waypoint Urk in op het geven van de juiste informatie over de drug aan ouders en jongeren. Ook de gratis testen is hier onderdeel van. Deze laten zien of een persoon 1 of meer van de volgende middelen gebruikt heeft: cannabis, XTC, speed, cocaïne, opiaten en 3MMC (of een aanverwante stof).

Een adviesgesprek over de test
Bij het ophalen van de test hoort ook een adviesgesprek. Hierin wordt verteld hoe de test werkt, hoe lang de middelen zichtbaar blijven in de urine enzovoort. Ook wordt er uitgelegd dat de test geen doel op zich is maar een manier om met elkaar in gesprek te komen en stappen te zetten. Vooral ook voor ouders.

De testen blijven gratis beschikbaar voor ouders, partners, naasten en jongeren zelf
We willen daarbij de aandacht niet alleen richten op 3MMC maar ook op andere middelen. Houd daarvoor de website en socials van Waypoint Urk in de gaten! Wil jij ook een test ophalen? Neem dan even contact op met Waypoint. Dat kan via e-mail info@waypoint-urk.nl of telefoonnummer (0527) 69 00 73.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)