hackshield in de klas 2

HackShield in de Klas informatiesessie

Afgelopen schooljaar hebben kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud kennis kunnen maken met HackShield. HackShield is een online spel waarbij kinderen leren over de gevaren van het internet.

In oktober 2022 kunnen leerkrachten van het basisonderwijs kennismaken met ‘HackShield in de Klas’ bij een informatiesessie
HackShield heeft naast een online spel ook een lesmodule voor leerkrachten. Op die manier kunnen zij samen met hun klas een thema over veiligheid op het internet behandelen. Bent u leerkracht en bent u benieuwd hoe HackShield in de Klas werkt? In oktober 2022 organiseren we een informatiesessie waarbij wij o.a. gezamenlijk een les van Hackshield in de Klas zullen doorlopen. Een zogenaamde ‘klassenquest’ over bijvoorbeeld internet, data, nepnieuws en online grenzen.

Bekijk voor meer informatie over HackShield in de Klas ook eens dit filmpje: https://youtu.be/J5JkqLevCv4.

FlevoMeer Bibliotheek kan leerkrachten ondersteunen bij HackShield in de Klas 

Medewerkers van de bibliotheek weten veel over het internet; ze kennen de gevaren, maar ook de mogelijkheden! Daarom zijn zij de geschikte partner om u, als leerkracht, te helpen.  

Naast ondersteuning bij HackShield in de Klas, kan de bibliotheek uw klas ook helpen met andere digitale vaardigheden.

Neem voor vragen gerust contact met ons op 

Stuur uw vraag (en uw contactgegevens) per mail naar durf@urk.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)