Urk zoekt Cyber Agents

HackShield zoekt naar Junior Cyber Agents!

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook op Urk. Daarom zoekt HackShield naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Waypoint Urk, Caritas Urk, Politie Noordoostpolder/Urk, Gemeente Urk, Durf!, Rabobank Noordoostpolder-Urk en verschillende basisscholen werken samen om zoveel mogelijk Urker kinderen mee te laten doen aan deze educatieve game.

Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercriminaliteit
HackShield is een spel waarmee kinderen leren hoe ze hun va en moe, bèbe en bessien beschermen tegen digitale dieven. Ook kinderen uit de Noordoostpolder en Dronten doen mee. De gemeenten strijden onderling om zoveel mogelijk ‘Cyber Agents’ te huldigen. Niet alleen digitale dieven, maar ook de NOP en Dronten moeten verslagen worden. Hoe beter de kinderen het online spel spelen, hoe meer punten en badges ze verdienen. Zo maken ze kans op een huldiging dit najaar.

Wethouder Freek Brouwer vertelt
“Digitale veiligheid en weerbaarheid is een belangrijk onderwerp. We kennen de phising-mails, sms’jes en apps. Veel mensen hebben ermee te maken gehad. Kinderen kunnen we niet vroeg genoeg weerbaar maken tegen deze praktijken. Met HackShield doen we dat op een speelse en verantwoorde manier. Ik moedig alle kinderen aan om mee te doen, want we willen natuurlijk winnen van de NOP en Dronten.”

Kinderen die alles willen leren over hacken, datalekken en veilig internetten kunnen zich aanmelden via joinhackshield.nl/gemeente/urk. Of download de app ‘HackShield’ voor smartphone en tablet.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)