Schermafbeelding 2021-02-19 om 19.40.24

Herma Radewalt en Henny Verhoeff vertellen over het sportparcours

Interview met Herma Radewalt en Henny Verhoeff van KeepFit

De stuurgroep vanuit het lokaal sport- en beweegakkoord zit regelmatig bij elkaar. Ze brainstormen over nieuwe activiteiten waar iedereen enthousiast van wordt. “Alleen al het brainstormen brengt enorm veel energie teweeg” vertelt Herma Radewalt van KeepFit. Ze lacht en gaat verder: ”en toen kwam het idee van een sportparcours. Wat een mega succes is dat geworden!”.

Een parcours vol sportieve activiteiten op verschillende locaties op Urk. “Van het idee alleen al werden wij gelijk enthousiast” vertelt Henny Verhoeff van Keep Fit. “Met een sportparcours komen kinderen er ook achter waar alle sportaanbieders zitten. En tegelijkertijd hebben ze een gave tijd. Zeker nu is dat belangrijker dan ooit”. Herma haakt even in en begint: “Het leuke was dat veel ouders er een gezellige dag van hebben gemaakt. Eindelijk iets leuks voor de kids. Het was ook zo leuk om te zien dat iedereen zo genoot. Ze waren er even aan toe!”.

Henny vertelt dat Keep Fit op 4 locaties activiteiten organiseerde op de dagen van het sportparcours. “Bij Keep Fit zelf, de Kotter, het veld bij de Burcht en het Wilhelminapark. De andere locaties waren bij Crossfit Urk en de Hapkido vereniging. Met in totaal 6 locaties was het een aardig groot parcours. Het mooie was dat het in 2 dagen gedaan kon worden”.

“Henny en ik stonden samen bij het onderdeel bootcamp op het veld bij de Burcht. Autobanden, boomstammetjes, speedladders, pionnen en een kabelbaan maakte het tot een mega activiteit. Het weer was ook super, kon niet beter. Vanwege het grote succes staat er in de meivakantie weer een sportparcours op de agenda. Nu met meer sportaanbieders dan de vorige keer. Uiteraard zijn wij daar ook weer te vinden.” vertelt Herma.

Mooi weer. Mooie activiteiten. Het wordt vast en zeker weer een succes.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)