DURF_210820

‘Het gaat om kleine stapjes’

Wat kunnen leerlingen van groep 8 en brugklassers leren van de problemen van professioneel kickbokser Rico Verhoeven? De meervoudig wereldkampioen was een tijdje niet meer op zijn best in de ring, toen zijn relatie op de klippen liep. De problemen van topsporter Verhoeven zijn herkenbaar én aansprekend voor jongeren. Hoe Verhoeven zichzelf weer herpakte wordt door Waypoint als voorbeeld gebruikt tijdens preventielessen op scholen.

Waypoint gebruikt het verhaal van de beroemde kickbokser, maar ook van anderen als zangeres Amy Winehouse en Chief Josef van de Indianen in Amerika, om jeugd weerbaar te maken bij het maken van keuzes. ,,Het gaat allemaal om het maken van keuzes, vóórdat er sprake is van een probleem of verslaving. Een voorbeeld: jongeren tegenwoordig al heel vroeg geconfronteerd met reclames voor gokken, als ze online gamen. Als een jongere dat gokken gaat proberen, dan kan zo’n klein stapje al snel leiden tot meer. Als je jong bent denk je niet altijd even goed na over de gevolgen van je keuzes. Het verhaal van gokreclames is heel herkenbaar voor jongeren, dat merken we tijdens onze lessen op de Pieter Zandt en het Berechja College’’, aldus Nelleke Brouwer van Waypoint.

Waypoint is niet alleen op scholen en in kerken te vinden. Ook jeugdtrainers, bijvoorbeeld van een turnploeg of voetbalteam, kunnen contact opnemen met de organisatie. En natuurlijk zijn ouders ook van harte welkom voor advies en tips. ,,Ons doel is uiteindelijk: preventie van problemen en in het verlengde daarvan verslavende middelen. Als je beter kunt omgaan met problemen, heeft dat een positief effect. Niet met een wijzend vingertje, maar om jongeren aan te moedigen: durf te kiezen!’’

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Waypoint via telefoon 690073 of mail: info@waypoint-urk.nl.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)