Huldiging HackShield

Huldiging 3 beste Cyber Agents van Urk

Gemeente Urk doet mee aan HackShield. Dit is een leerzame game voor kinderen tussen de 8-12 jaar oud, waarbij ze leren hoe zij veiliger kunnen zijn op het internet. De gemeente werkt hierbij samen met de politie van Urk, want ook zij vinden het erg belangrijk dat kinderen leren hoe zij omgaan het internet.

Op Urk hebben meer dan 200 kinderen meegedaan aan het HackShield spel. Dit is ontzettend goed! Hoe meer kinderen HackShield spelen, hoe meer kinderen (en hun familie) zich bewust zijn van de gevaren van het internet.

Om de drie beste HackShield spelers van Urk in het zonnetje te zetten, zijn zij gehuldigd als ‘Cyber Agent’. Zij ontvingen uit handen van jeugdagent Diana Buiting en locoburgemeester en wethouder Freek Brouwer hun prijzen. De 3e prijs ging naar Rein en de 2e prijs was voor Marina. Jonathan was de beste ‘Cyber Agent’ en ging er daarom met de 1e prijs vandoor. De prijzen werden mogelijk gemaakt door de Rabobank, de Politie, DURF! en HackShield zelf.

In deze ronde van HackShield waren we op zoek naar de beste ‘Cyber Agent’ van Urk. Maar wees niet getreurd, HackShield gaat nog even door! In januari 2022 begint er een nieuwe strijd. Deze keer gaat de strijd tussen de gemeenten Noordoostpolder, Dronten en Urk. Om van de Noordoostpolder en Dronten te winnen, hebben de gemeente en de politie jouw hulp nodig! Ben jij tussen de 8-12 jaar? Doe dan mee met HackShield en help mee de Noordoostpolder en Dronten te verslaan!

(foto: v.l.n.r. jeugdagent Diana Buiting, Jonathan, Marina, Rein en locoburgemeester/wethouder Freek Brouwer)

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)