Jongeren pizza-avond

Jongeren bedenken hoe Urk leuker en mooier kan

Een pizza-avond met 14, 15 en 16-jarigen levert nieuwe ideeën op. Een christelijk concertterrein, bootjes huren op de haven en een ‘Pieperfestival met Urker gewoontes’. Dat zijn een aantal ideeën die een groep van 21 Urker jongeren woensdagavond bedachten tijdens een pizza-avond van Durf!. De vraag stond centraal hoe Urk leuker en mooier gemaakt kan worden. Er werden enquêtes ingevuld, in groepjes nieuwe ideeën bedacht en uiteindelijk gestemd voor de beste ideeën. De avond werd door de jongeren zelf georganiseerd met behulp van Durf! De groep bestond uit jongeren van het Emelwerda college, Berechja en Pieter Zandt.

Sienna Pasterkamp: “Ik heb de avond ervaren als een gezellige bijeenkomst met mijn moas waar ik mijn meningen en ideeën over het leuker en mooier maken van Urk mocht delen. En er werd goed naar geluisterd.”

Prisca Nentjes: “Ik heb de avond zeer positief ervaren. Het was erg gezellig, maar er werd evengoed wel wat gedaan. Ik had echt het gevoel dat er naar ons geluisterd werd wat ik erg fijn vond. Ik heb op deze manier mijn ideeën over de toekomst van Urk kunnen delen en daar ben ik erg blij mee.”

Willard Langman: “Ik heb de avond ervaren als een leuke, educatieve bijeenkomst met vrienden. We konden onze mening en visie geven over hoe Urk is en wat onze visie voor de toekomst is voor Urk. Er werd goed geluisterd en meegedaan met de Mentimeters en opdrachten. Samen hebben we onze ideeën en meningen gegeven en het was fijn om het even te bespreken.”

De avond is onderdeel van de pilot ‘Democratie & Jongeren’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waaraan 6 gemeenten meedoen. Doel is om op nieuwe manieren gesprek en inspraak met jongeren te organiseren. Samen met de jongeren wordt nagedacht hoe een vervolg te geven aan de uitkomsten van de avond.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)