Jongeren 4

Jongeren denken mee in het Juugdpanel

Wie kan er nu beter meedenken over het verbeteren van de leefomgeving van jongeren, dan jongeren zelf? Vanuit DURF! en Caritas Urk is begin 2021 een ‘Juugdpanel’ opgezet. In dit panel zitten jongeren die meedoen vanuit de maatschappelijke diensttijd (MDT) en Become a Local Hero. Zij vertellen wat ze graag zien gebeuren op Urk. En wat ze nodig hebben.

Jongeren willen graag meedenken en hun stem laten horen
Het is dan ook heel belangrijk dat hun input niet voor niets is en dat er echt naar ze wordt geluisterd. Deze feedback kwam vanuit de jongeren op de eerste sessie ‘Juugdpanel’ op 9 maart 2020. Ook is er gesproken over wat er speelt onder de jongeren. En hoe we ze het beste kunnen bereiken.

DURF! werkt veel met de sociale media kanalen Facebook en Instagram
Het Juugdpanel vertelt dat zij minder het idee hebben dat het past bij hun doelgroep. De jongeren geven de tip om met de posts rekening te houden met jonge tieners maar ook de oudere tieners. Ook hebben ze ideeën om meer jonge volgers te trekken en de zichtbaarheid te vergroten op social media.

Ook is er gepraat over de vrijetijdsbesteding van jongeren
Ze hebben het nodig om gezellig bij elkaar te komen met de vriendengroep. Dit graag op een vast plek binnen, dan hoeven ze niet op straat af te spreken. Nu wordt er veel afgesproken in de barretjes op het industrieterrein, maar zij merken dat hier een soort ‘taboe’ op heerst. Hierdoor voelen de jongeren zich ongemakkelijk. Ze zien dit graag anders. Hier wordt in de volgende sessie van het Juugdpanel verder over gepraat.

De jongeren hebben nu al goede ideeën
We stimuleren de huidige leden om hun vrienden / volgers op social media te vragen naar hun mening over de besproken onderwerpen. Op die manier komt er een completer beeld. Vanuit DURF! kijken we heel erg uit naar de vervolgsessies!

Heb jij zelf vragen aan het Juugdpanel?
Of vanuit je organisatie? Wil je met de jongeren in gesprek? Geef het door via durf@urk.nl. Dan zorgen wij dat het bij de jongeren terecht komt.

Meer weten over het Juugdpanel? Of ken je iemand die ook mee wil doen? Mail dan naar durf@urk.nl.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)