uitnodiging HackShield 22 september

Kinderen welkom bij sportief en digitaal HackShield event

Woensdag 22 september vanaf 14:00 uur in het Wilhelminapark en de Bibliotheek
Digitaal vaardig worden en tegelijk een leuke spelmiddag hebben. Dat kan op woensdag 22 september in het Wilhelminapark en de bibliotheek. Vanaf 14:00 uur kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar zich in het Wilhelminapark melden. Toegang is gratis. Er zijn sportieve activiteiten en er wordt samen met andere ‘cyber agents’, echte politieagenten en de buurtsportcoaches HackShield gespeeld. Je kan op de foto met een politieagent en speelt spannende spellen met de buurtsportcoaches. Aan het einde van de middag krijgt iedereen een gratis verrassingspakketje mee naar huis.

Urker cyber-expert Jan Bakker is er ook
Naast de Caritas-sportcoaches Eize van Eerde en Luut Nentjes, is cyber-expert Jan Bakker van de partij. Hij legt uit hoe het zit met cyber-veiligheid en wat je kan doen om online je online veiligheid te vergroten. Wethouder Freek Brouwer is terplekke om het evenement te openen. De opening en de sportieve activiteiten vinden plaats in het Wilhelminapark. De digitale activiteiten in de bibliotheek. De middag duurt tot uiterlijk 17:00 uur.

Wat is HackShield?
HackShield is een game waarmee kinderen leren hoe ze zichzelf en hun va en moe, bèbe en bessien beschermen tegen digitale dieven. Deelnemers doen mee aan een digitale competitie. Hoe beter de kinderen het online spel spelen, hoe meer punten en badges ze verdienen. Zo maken ze kans op een huldiging dit najaar. De kinderen spelen woensdagmiddag een level waarbij een code gekraakt moet worden. Als dat lukt, krijgen ze toegang tot de stormbaan in het Wilhelminapark.

Met z’n allen
Het evenement wordt georganiseerd door Durf!, Caritas Urk, de Bibliotheek, Waypoint Urk, Politie Noordoostpolder/Urk en Gemeente Urk. Kinderen van onder andere de Wilhelmina, de Beatrix en de Vuurbaak maakten eerder al kennis met HackShield in de klas. Andere scholen kunnen nog aansluiten en dit schoolseizoen gebruikmaken van het lesprogramma.

Nu alvast downloaden en thuis HackShield spelen
Kinderen die thuis alvast alles willen leren over hacken, datalekken en veilig internetten kunnen zich aanmelden via joinhackshield.nl/gemeente/urk. Of download de app ‘HackShield’ voor smartphone en tablet.

Informatie
Het evenement is op woensdagmiddag 22 september vanaf 14:00 uur tot uiterlijk 17:00 uur. De middag is gratis toegankelijk en bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Er is drinken en wat lekkers. De kinderen krijgen aan het einde van de middag een gratis verrassingspakketje mee naar huis.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)