Scholen 10 september

Met scholieren praten over internet, spelletjes en hacken

Vrijdag 10 september gingen wijkagente Diana Buiting en wethouder Freek Brouwer op bezoek de Beatrix, Wilhelmina en de Vuurbaak. Ze spraken met de scholieren over internet, spelletjes en hacken. Er blijken veel ervaringen met punten kwijtraken in Roblox en zelfs het plunderen van een bankrekening. Ook Whatsappfraude werd door de kinderen genoemd. De reden dat Buiting en Brouwer op bezoek gingen bij de scholen is het nieuwe leerzame spel HackShield.

HackShield is een spel waarmee kinderen leren hoe ze hun va en moe, bèbe en bessien beschermen tegen digitale dieven
Ook kinderen uit de Noordoostpolder en Dronten doen mee. De gemeenten strijden onderling om zoveel mogelijk ‘Cyber Agents’ te huldigen. Niet alleen digitale dieven, maar ook de NOP en Dronten moeten verslagen worden. Hoe beter de kinderen het online spel spelen, hoe meer punten en badges ze verdienen. Zo maken ze kans op een huldiging dit najaar.

Op woensdag 22 september is er een HackShield-evenement in de bibliotheek vanaf 14:00 uur
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar zijn welkom. Samen met andere ‘cyber agents’, echte politieagenten en de buurtsportcoaches wordt het spel HackShield gespeeld en zijn er andere activiteiten. Deelname is gratis. Locatie: bibliotheek.

HackShield is een initiatief van Waypoint Urk, Caritas Urk, Politie Noordoostpolder/Urk, Gemeente Urk, Durf!, Rabobank Noordoostpolder-Urk en verschillende basisscholen. Kinderen die alles willen leren over hacken, datalekken en veilig internetten kunnen zich aanmelden via joinhackshield.nl/gemeente/urk. Of download de app ‘HackShield’ voor smartphone en tablet.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)