politics en pizza groep

Politics en pizza avond

Woensdag 14 september was er de ‘Politics en Pizza’ avond op het gemeentehuis. Hier kwam een enthousiaste groep Urker jeugd op af om samen met wethouder Middelkoop en de fractievoorzitters Jacob de Borst (SGP), Meindert Bakker (CU) en Hans Crebas (CDA) over het coalitieakkoord in gesprek te gaan.

Ook Urker jeugd heeft een mening over de toekomst van Urk
Urk bestaat voor bijna 44% uit jongeren (tot 25 jaar). Daarmee is Urk de jongste gemeente van Nederland als je kijkt naar de gemiddelde leeftijd. Daarom is het van belang om ook te kijken naar wat de jeugd van Urk belangrijk vindt voor hun dorp.

Verschillende onderwerpen kwamen aan bod. Zo hebben ze behoefte aan goed onderhouden speelvelden en een voetbalveldje met kunstgras i.p.v. beton of steen. Maar ook vinden ze het belangrijk dat Urk een positief imago krijgt en dat toerisme een positieve invloed kan hebben op de economie en het imago van Urk. Daarnaast hebben ze input gegeven over hoe de wijken op Urk veiliger en leefbaarder gemaakt kunnen worden.

De jeugd wil graag vaker meedenken
Dit hebben ze aangegeven tijdens deze avond. Dit zou kunnen door avonden zoals deze, maar ook door het door ontwikkelen van ons ‘juugdpanel’ of zelfs een jeugd gemeenteraad!

Ben jij als jongere ook geïnteresseerd in het ‘juugdpanel’?
Houd dan de socials van DURF! en/of Caritas Urk in de gaten. Binnenkort start er een nieuwe ronde Maatschappelijke Stage en daarmee maken we ook een nieuwe start met ons ‘juugdpanel’!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)