Anita van Steeg

‘Serieus bezig zijn met opvoeding’

,,Het taboe is er gelukkig wel af dat je op pubercursus gaat om je kind op te voeden. Het is geen signaal dat je in de problemen zit, maar meer dat je serieus bezig met opvoeding en daar kan iedereen wel wat hulp bij gebruiken”, aldus Anita van Steeg, maatschappelijk werker bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL).

Moeders bij elkaar die ervaringen uitwisselen uit de dagelijkse praktijk. Het roept zoveel herkenning op en het bespreken hiervan levert weer veel tips op die helpen bij de dagelijkse opvoeding van onze kinderen. Voor de ouderbetrokkenheid bij de gezondheid en het welzijn van het kind geeft ZONL geeft twee keer per jaar de pubercursus. Deze bestaat uit vier ochtenden en dit kan daarna nog vervolgd kan worden met een stuk verdieping waar in drie ochtenden vooral aandacht is voor de communicatie tussen ouder en kind. In de pubercursus komen diverse aspecten van het puberzijn aan de orde, zoals de lichamelijke en sexuele ontwikkeling en de manier van denken. Als ouders zaken liever niet in de groep aan de orde willen stellen, is er altijd de mogelijkheid om dit een op een te bespreken met een maatschappelijk werker.

,,Door internet is de wereld in de hedendaagse tijd veel groter geworden. Dit maakt het nog lastiger om regels en grenzen te stellen en levert ook de nodige conflicten op. Hoe ga je hier als ouder mee om? Het zijn onderwerpen die aansluiten aan deze tijd en de ervaringen na afloop van de cursus zijn dan ook alleen maar positief. Een veel gehoorde reactie is dan ook dat ze meer inzicht hebben gekregen in het leven en denken van hun puber. We onderstrepen het belang van luisteren, samenvatten en doorvragen zonder meteen een oordeel te geven”, vertelt Anita.

De pubercursus is bedoeld voor ouders van kinderen van 10-18 jaar. Durf jij je ook op te geven? De eerstvolgende cursus is 7, 14, 21 en 28 oktober van 9.00 tot 10.30 uur.

Opgeven kan bij Jans Post, 06-12682972, Anita van Steeg, 013-207026 of per mail amwurk@zorggroep-onl.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)