terugblik

Terugblik: gedurfde succesjes

Een meivakantie vol met activiteiten
Sportieve clinics, culturele workshops en het sportparcours! Het was er allemaal in de meivakantie. Bij 6 verenigingen mochten jongeren een sport uitproberen, zoals roeien of paardrijden. Er is dankbaar gebruik van gemaakt. De culturele workshops waren ook populair. Tasjes zijn beschilderd en veel metaaldraden zijn omgebogen tot een ‘wire sculpture’. De jongeren konden ook goed hun energie kwijt bij de jazz- en broadwaydance workshop. Het sportparcours was deze keer 1 dag, door het weer. De deelnemers waren weer superenthousiast.

 Ontwerpwedstrijd van Fokke Imthorn
Je kent Fokke Imthorn misschien van het nummer ‘Het dorp van’. Hiermee wist hij harten te raken. Met zijn nieuwe nummer ‘Jongensdroom’ doet hij dat zeker te weten weer. Hij had alleen nog een artwork nodig, voor op de cover. Dus vroeg hij of DURF! een ontwerpwedstrijd met hem wilde organiseren. Dat doen wij uiteraard! Uit 10 inzendingen heeft Fokke een winnaar gekozen. Lees hier het artikel.

 Juugdpanel denkt mee over de toekomst van Urk
De panelleden willen graag meedenken met de gemeente en andere partijen. Daarom kwamen gastsprekers op bezoek om te vertellen over de omgevingsvisie voor Urk. En vooral om jongeren mee te laten denken over de toekomst van Urk. De jongeren hebben enthousiast meegedaan. Er zijn waardevolle gesprekken gevoerd met de gastsprekers. Zij kunnen veel met deze input. “Hoewel de Omgevingsvisie 2030 misschien wat ‘ver van hun bed is’, kwamen de jongeren al snel los toen het ging over hun dorp, waar ze trots op zijn en wat Urk moet hebben om er in de toekomst te blijven wonen” zegt Marinka van Vliet, 1 van de gastsprekers. De jongeren vinden de Urker cultuur en het karakter van het Oude Dorp vooral belangrijk. Ook het aantal woningen in de toekomst. Een groot deel van de Urker jongeren blijft graag op Urk wonen.
Ook de bibliotheek heeft vragen gesteld aan de jongeren. Gelukkig zit er een fanatieke lezer in ons Juugdpanel. Samen met de bibliotheek gaat zij kijken hoe Urker jongeren gestimuleerd kunnen worden om meer te lezen.

Heb jij ook vragen voor het Juugdpanel? Mail ze naar durf@urk.nl. De jongeren denken graag met jullie mee!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)