Mountainbiken

Terugblik nieuwsbrief mei 2021

We hebben niet stilgezeten de afgelopen periode. Lees hieronder wat er is bereikt.

Sportparcours in de schoolvakantie
Het sportparcours in de voorjaarsvakantie was een groot succes. Ongeveer 400 inwoners, jong en oud, deden mee. Op 6 locaties verdeeld over Urk boden KeepFit Urk, CrossFit en Hapkido vereniging Chongmukwan sportieve opdrachten aan. Bij het afronden van een opdracht kreeg de deelnemer een stempel. Een medaille was (naast een leuke dag) de beloning voor een volle stempelkaart. Het was zo’n succes dat het sportparcours zeker terug komt. Lees hier een interview met Henny en Herma van Keep Fit.

Fruit uitdelen
Bij een gezonde leefomgeving hoort gezond eten. Daarom is op scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen fruit uitgedeeld door DURF!. Sportcoach Eize van Eerde begeleidde het uitdelen op de Harmpje Visserschool met een beweeglijke activiteit. Op de peuterspeelzaal organiseerden ze zelf een fruit-estafette. Het was een groot succes.

Ouders betrekken
Ouders zijn nodig om iets te bereiken binnen de leefomgeving van jongeren. Daarom zijn de eerste stappen gezet om ouders te betrekken. Op vrijdag 26 maart spraken we met een aantal moeders met een groot bereik op social media. Ideeën voor bijvoorbeeld blogs, interviews of columns zijn besproken. De komende tijd praten we met ze verder hoe ze kunnen helpen met het inspireren van andere ouders met (opvoed)ervaringen en tips.

Gratis drugstesten
3-MMC is een relatief nieuwe drug. Volgens de cijfers gebruiken onze 15 en 16 jarigen dit weinig. Waarschijnlijk zijn de gebruikers ouder dan 16 jaar, want Waypoint, Tactus en de politie merken andere dingen in de praktijk. Ouders en hun kinderen moeten informatie krijgen over de gevolgen van deze drug. Om het gesprek op gang te helpen zijn er gratis drugstesten beschikbaar bij Waypoint. Dit initiatief komt uit de 3-MMC werkgroep (Gemeente, Waypoint Urk, Tactus Verslavingszorg en de Politie).

Hart van Nederland op Urk
Hart van Nederland is op Urk geweest voor een reportage over het IJslands Preventiemodel. In deze reportage kwam naar voren hoe belangrijk het is om gezonde vrijetijdsbesteding aan te bieden aan de jongeren. Dat helpt om te zorgen dat ze minder op straat rondhangen en minder snel middelen gebruiken.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)