Ouderworkshop

Update Ouderworkshops

Het is bijna niet te missen: de workshops voor ouders. Een samenwerking tussen verschillende zorgpartners: Jeugdgezondheidszorg (JGZ), Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD), Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL), Caritas, Waypoint en Hulp en Steun.

Avond 1
De eerste avond was het onderwerp de ontwikkeling van 0-18 jaar. Helaas is deze avond door te weinig aanmeldingen niet doorgegaan. De workshop is op een andere manier doorgegaan met de kleine groep ouders die zich wel hebben opgegeven.

Avond 2
De avond van het puberbrein was een groot succes. Veel ouders waren aanwezig. We hebben veel geleerd over het puberbrein. Wat gaat er allemaal om in het hoofd van een puber? Is dit normaal? Waarom doen ze nooit iets wat ik vraag?
Tijdens de avond was er ook veel ruimte voor vragen. Daar is veel gebruik van gemaakt. Het is jammer dat we de avond moesten sluiten om 21.30 uur.

Avond 3
Het onderwerp was social media en beeldschermgebruik. Een bekend gespreksonderwerp binnen het gezin. Hoe ga je hier mee om? En welk voorbeeld geven we onze kinderen? Hoe maken we regels en hoe houden we in de gaten wat onze kinderen doen? Onbekend is onbemind. Uren spelen met duplo stimuleren we enorm als ouders, maar hoe doen we dat op onze online spellen?

Avond 4 en 5 koppelen we terug in onze volgende nieuwsbrief!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)