durf_final_interview

Urk Got Talent in het Urkerland

Onderstaand artikel verscheen in nieuwsblad het Urkerland op 15 oktober 2020. 

Wordt het dansgroep Twisted, Geert Jan Meun met zijn freestyle voetbal of misschien de broers Jop en Aron van Eck op de piano en drums? De twaalf finalisten van Urk Got Talent hebben hun act neergezet en de jury heeft haar winnaar gekozen. Zij worden zaterdagmorgen verrast, de complete finale inclusief de uitreiking wordt zaterdagavond om 19.00 uur uitgezonden op het YouTube-kanaal van Durf!.

Babet Meun (16) is één van de twaalf finalisten. De dochter van Albert-Jan en Evalien Meun is een grote musicalfan en zong zowel tijdens de auditie als tijdens de finale een musicallied. Babet: ,,Ik zing al mijn hele leven. Twee jaar geleden won m’n moeder kaartjes voor de musical ‘The Lion King’ en mocht ik mee. Toen ik dat zag, wist ik: dit is wat ik wil met mijn leven.” Naast haar zorgopleiding is ze lid van Musicalschool Light Up en het was haar docente die haar attent maakte op Urk Got Talent. ,,Ik was meteen enthousiast. Voor mijn auditie koos ik het nummer ‘Little Girls’ uit Annie, omdat het nummer denk ik goed bij mij past. Ik was erg blij en verrast toen ik hoorde dat ik door was naar de finale; het was dus een goede keus. Zaterdag tijdens de finale was ik een beetje zenuwachtig, maar ik had er vooral heel veel zin in. Het was mega leuk, ik vond het een hele gave ervaring.” In de finale zong Babet ‘All That Jazz’ uit Chicago de musical – een lied dat ze samen met haar musicaldocente uitkoos. ,,Het ging hartstikke goed. Natuurlijk hoop ik dat ik win, maar er zijn hele goede andere finalisten. We gaan het zien.”

Feestje
Danny Hemelrijk (11) zorgde voor een feestje tijdens de finale met zijn medley van onder andere The House Of The Rising Sun, Havana en Tequila. Op de saxofoon! Danny: ,,Ik speel saxofoon vanaf mijn zesde. Samen met mijn vader en moeder ging ik bij een concert van mijn zusje kijken – zij speelt viool – en toen dacht ik: dit wil ik.” De zoon van Johannes en Nelie Hemelrijk is heel tevreden over zijn optreden tijdens de finale, maar hij vond het wel spannend. ,,Fokke van de jury was heel enthousiast, hij vond het helemaal leuk. Hij zei dat hij me gaat bellen voor z’n band, voor Leuster. Ik hoop dat ik win, maar er zijn ook hele andere goeien”, aldus Danny.

Dag en nacht
De 12-jarige Leslie Brands deed mee met zijn talent freerunnen. ,,Ik was zes jaar toen ik Justen Scheffer zag freerunnen op YouTube, dat ben ik na gaan doen. Ik heb nooit training gehad, ik heb het mezelf aangeleerd. Dag en nacht doe ik het, ik vind het gewoon gaaf”, vertelt Leslie. De zoon van Jacob en Coby Brands was erg blij toen hij hoorde dat hij in de finale van Urk Got Talent terecht was gekomen. ,,Ik belde m’n maos op en heb het ook meteen op Instagram gezet.” Helaas kon hij tijdens de finale zijn beste trucjes niet laten zien. ,,Ik heb een paar trucs waarvoor ik snelheid moet maken en ik had daarvoor te weinig ruimte op het podium. Ook had ik wat last van de lichten in m’n gezicht. Dan lukken die trucs gewoon niet. De jury vond het gelukkig goed. Als ik win, ben ik erg blij en koop ik van het prijzengeld een eigen trampoline zodat ik niet meer bij anderen hoef te oefenen.”

Compliment
Zussen Jannie de Haan-Keuter en Gea Kramer- Keuter (35) zingen hun hele leven al samen. ,,We zijn een tweeling en onze stemmen zijn vrijwel identiek. Als we samen zingen – vroeger vooral tijdens het afwassen – of met een tweede stem klinkt dat mooi bij elkaar”, vertellen ze. De dames zingen ook allebei in de kerk en zijn dus wel een beetje gewend aan het podium. Gea: ,,Je hebt natuurlijk wel die talentenshows op televisie, maar dat voelt meteen weer zo hoog gegrepen. Toen ik dit voorbij zag komen, zei ik tegen Jannie: ‘laten we dat gewoon doen, we zien wel hoe ver we komen’.” Ze kwamen in de finale terecht en afgelopen zaterdag zongen ze het nummer ‘Jolene’ van Dolly Parton. ,,Het was erg officieel, we hadden zelfs onze eigen kleedkamer. Na een interview waren we aan bod en de sfeer zat er lekker in.” Jannie: ,,Ik had ‘s morgens geen stem en ik zou het hoge stuk doen. ‘s Middags hebben we nog gekeken of we het beter konden omdraaien, maar uiteindelijk had ik toch stem genoeg. De hele performance ging op zich goed, de jury was tevreden. Ze vonden de keuze voor het liedje goed gekozen, ze hoopten op een up tempo-nummer.” Wat betreft het winnen zijn de dames het eens: ,,We zien het als een groot compliment dat we zijn uitgenodigd voor de finale. Dan hoeven we nog niet eens te winnen, dat compliment hebben we al binnen.”

Urk Got Talent 2020 is een productie in het kader van de campagne Durf! van de Gemeente Urk. De jury bestaat uit Fokke Hoekstra, Lydia Brouwer, René Romkes en Dinie ten Napel. De winnaar gaat naar huis met een waardecheque van 500 euro om te besteden aan de eigen sport, hobby, talent of ontwikkeling.Iedereen wordt van harte uitgenodigd om zaterdag alle deelnames en de uitreiking te bekijken op het YouTube-kanaal van Durf!.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)