meeting

Vijf ouderavonden met thema’s van deze tijd

5 fysieke ouderavonden, met 5 verschillende thema’s. Voor iedere ouder zit er wel een interessant onderwerp tussen.

Ouderavond 1: Het thema is ‘Ontwikkeling 0 – 18 jaar’. Je leert meer over de gezonde groei en ontwikkeling van het kind. JGZ organiseert deze avond op woensdag 13 oktober 2021 van 20.00 – 21.30 uur.

Ouderavond 2: Het thema is ‘Puberbrein’. Je leert meer over wat er allemaal omgaat in het hoofd van onze pubers. Waar komt dat door en hoe werk dat brein nu eigenlijk? Je krijgt meer inzicht in de belevingswereld van de puber en wat hen wel of niet drijft. Caritas Urk organiseert deze avond op woensdag 27 oktober 2021 van 20.00 – 21.30 uur.

Ouderavond 3: Het thema is ‘Opgroeien met social media’. Je denkt samen met Waypoint Urk na over de voor en nadelen van social media. Ook krijg je tips hoe je jouw kinderen het best kan begeleiden in hun beeldschermgebruik en welke regels je kan opstellen. Bewustwording creëren rondom social media gebruik onder de jongeren is een doel van deze avond. De avond is een interactieve workshop met verschillende voorbeelden en verhalen uit de praktijk. Waypoint Urk organiseert deze avond op woensdag 10 november 2021 van 20.00 – 21.30 uur.

Ouderavond 4: Het thema is ‘Financiële opvoeding’. Je leert meer over budgetbeheer, budgetbegeleiding, schuldhulpverlening en bewindvoering. Hulp en Steun Urk organiseert deze avond op woensdag 24 november 2021 van 20.00 – 21.30 uur.

Ouderavond 5: Het thema is ‘Communicatie en gezag’. Je leert meer over wat je zegt en hoe je het tegen je kind zegt, om het gewenste gedrag te krijgen. Zorggroep Oude en Nieuwe Land organiseert deze avond op woensdag 8 december 2021 van 20.00 – 21.30 uur.

De locaties en meer uitleg over de thema’s en avonden volgt eind september. Nu al interesse? Je mag je opgeven voor alle avonden (of 1 van de avonden) via durf@urk.nl.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)