Vooruitblik

Vooruitblik nieuwsbrief mei 2021

Samen aandacht geven aan gezond en bewust eten en drinken
Peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties willen binnen hun organisatie aan de slag met gezond eten en drinken. Bijvoorbeeld met gezonde traktaties. Er liggen al veel ideeën, met in dit artikel de vraag om een gezamenlijke actiemaand te organiseren. De gedachte is dat samenwerken en samen dezelfde boodschap uitdragen elkaar versterkt. Wanneer en hoe dit vorm krijgt staat nog niet vast. Vindt uw organisatie/school het ook een leuk en zinvol om hieraan mee te werken? Laat dit dan weten via durf@urk.nl. Met meer organisaties bereiken we meer kinderen, jongeren en ouders met aandacht voor dit thema.

Ouderavonden
In een werkgroep met diverse maatschappelijke partners wordt hard gewerkt aan een fysieke ouderavond rond mei 2022. Tijdens deze ouderavond dagen we ouders uit op diverse thema’s. Waaronder schermgebruik, grenzen stellen of middelengebruik. Ieder kwartaal komt deze werkgroep bij elkaar. Wil jij ook aansluiten of heb je ideeën hoe dit verder vorm te geven? Stuur een mail naar durf@urk.nl.

Kunstroute door het Oude Dorp
Tot en met 15 mei 2021 is de kunstroute te bekijken. Deze is georganiseerd door SCAB Urk en de Jonge Kunstenaars Urk. Tijdens een ‘roendjen duur ut Ouwe Durp’, zijn er allerlei kunstwerken te bewonderen in etalages en ramen. Meer weten? Kijk dan hier.

Kunstprijs met thema multimedia
Gemeente Urk organiseert in samenwerking met SCAB Urk een kunstprijs. Deze is gericht op multimedia. De wedstrijd is speciaal voor jonge kunstenaars in de leeftijd van 12 tot en met 30 jaar. Naast de eer, wint de beste een cheque van €500,00. Meer weten? Houd dan de komende tijd onze social media kanalen in de gaten.

Activiteiten in de meivakantie
De activiteiten in de voorjaarsvakantie vielen bij veel Urkers in de smaak. Daarom zijn we bezig om ook de meivakantie te vullen met een sportief en cultureel programma:

– Een nieuwe editie van het sportparcours.

– Specifieke sportclinics, om een echt beeld van een bepaalde sport te krijgen.

– Workshop Jazzdance en Broadwaydance, georganiseerd door Muziekschool Eut de Kunst.

– Lydia Brouwer geeft een workshop ‘wire sculpture’.

– Plein 1890, SCAB en de bibliotheek organiseren een speurtocht.

– Ut Kunstige Vissers Ussien geeft een digitale workshop om een tas te beschilderen.

– FlevoMeerbibliotheek organiseert Kidslabs.

– De buurtsportcoaches van Caritas Urk organiseren de hele week sportieve activiteiten.

Samenwerken aan sport en cultuur
We werken aan meer kennisdeling en ontmoeting. De sessie op 9 maart zien we als een opstap voor meer samenwerking en kennisdeling tussen sport en cultuur. Op die manier werken we samen aan het doel: iedere jongere kan sporten of cultuur beoefenen op Urk! Ieder kwartaal organiseren wij een sessie met een ander thema. Heb jij een idee over een thema? Mail die dan naar durf@urk.nl

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)