Vooruitblik

Vooruitblik: wat komt eraan?

Ontwerpwedstrijd leestassen voor de schoolbibliotheek
Op een groot deel van de Urker scholen komt een ‘schoolbibliotheek’. Hier kunnen kinderen boeken lenen, zodat ze deze thuis kunnen lezen. Misschien wel samen met hun ouders. Om de boeken mee te nemen naar huis is een stevige tas nodig. Deze tas wordt op de scholen en de peuterspeelzalen uitgedeeld. Een kaal tasje is wel erg saai. Daarom wordt hier een ontwerpwedstrijd voor gehouden! Wie maakt het leukste tasje? Iedereen tot 25 jaar mag meedoen! Verveel jij je in de zomervakantie? Dan kun je alvast nadenken over een ontwerp. Houd er wel rekening mee dat het ontwerp maar uit 2 kleuren mag bestaan. Tijdens de Kinderboekenweek (6 t/m 17 oktober) worden de schoolbibliotheken geopend. De winnaar tasjes-ontwerpwedstrijd wordt dan ook bekend gemaakt.

Overzicht van het aanbod op Urk voor ouders
Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Je verdwaalt in het grote aanbod van cursussen en clubjes voor ouders. Daarom brengen we dit in kaart voor Urker ouders. Dit doen we samen met onze zorgpartners. In het najaar van 2021 meer hierover.

Spelenderwijs leren over cybercriminaliteit: Hackshield
Steeds meer mensen worden het slachtoffer van cybercriminaliteit. Daarom is het belangrijk dat er aandacht aan besteed wordt. Hoe dan, vraag je je af? Met Hackshield natuurlijk. Een spel waarin kinderen van 8 t/m 12 jaar leren om zichzelf en familieleden te beschermen tegen cybercriminaliteit. Ze ontwikkelen zich tot echte cyberagents! Samen met de politie, gaat gemeente Urk de strijd aan met Dronten en de Noordoostpolder. Help ons mee de kinderen van Dronten en de Noordoostpolder te verslaan en wordt de beste cyberagent van Noordelijk Flevoland! Wil je meer informatie? Kijk dan snel op joinhackshield.nl. Vanaf september starten we op Urk met Hackshield. Wil jij ook cyberagent worden?

Houd onze socials (@urkdurft op Instagram en Facebook) in de gaten voor updates over deze onderwerpen!

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de oudernieuwsbrief. Je ontvangt naast handige tips en activiteiten een gratis exemplaar van het Urker magazine 'Opgroeien' (optioneel)